Oferte Ski Bulgaria. Oferte Revelion 2024 la schi !

Cauta unitati de cazare si ofertele Ski 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Slovacia


41 - unitati de cazare

7 - statiuni , 1 - unitate de 5 stele , 12 - unitati de 4 stele , 21 - unitati de 3 stele , 6 - unitati de 2 stele

  • Numar unitati de cazare: 13
  • Lungime totala partii: 36 kmm
  • Tipuri de partii: In statiune exista mai multe partii de diferite tipuri: Partii usoare, Partii medii, Partii avansate
  • Altitudine baza partie: 900m
  • Altitudine varf partie: 2024m
  • Numar unitati de cazare: 6
  • Lungime totala partii: 4.3 kmm
  • Tipuri de partii: In statiune exista mai multe partii de diferite tipuri: , Partii usoare, Partii medii
  • Altitudine baza partie: 1017m
  • Altitudine varf partie: 1480m
  • Numar unitati de cazare: 9
  • Lungime totala partii: 7.36 kmm
  • Tipuri de partii: In statiune exista mai multe partii de diferite tipuri: , Partii usoare, Partii medii
  • Altitudine baza partie: 1376m
  • Altitudine varf partie: 1860m
  • Numar unitati de cazare: 10
  • Lungime totala partii: 7.5m
  • Tipuri de partii: In statiune exista mai multe partii de diferite tipuri: , Partii usoare, Partii medii, Partii avansate
  • Altitudine baza partie: 904m
  • Altitudine varf partie: 2196m

Slovacia

 

SKI SLOVACIA 2017-2018

 

Slovacia (forma lunga: Republica Slovaca; slovaca: Slovensko, forma lunga Slovenská republika) este o tara fara iesire la mare din Europa Centrala, cu o populatie de peste 5 milioane de locuitori si o suprafata de aproximativ 49.000 km². tarile învecinate sunt Ucraina la est, Polonia la nord-est, Cehia la nord-vest, Austria în vest si Ungaria la sud. Capitala si cel mai mare oras este Bratislava, în sud-vestul tarii. Slovacia este membru al Uniunii Europene, NATO, OCDE, OMC si a altor organizatii internationale.

Poporul de origine slava a ajuns pe teritoriul actualei Slovacii între secolele V si VI d.Hr., în timpul Epocii Migratiilor. Mai multe regiuni ale Slovaciei au apartinut Imperiului lui Samo, prima entitate politica a slavilor, apoi Moraviei Mari, Regatului Ungariei, Imperiului Habsburgic, Imperiului Austro-Ungar si apoi Cehoslovaciei. Slovacia si-a obtinut independenta pe 1 ianuarie 1993, în urma Divortului de Catifea.

Slovacia si Republica Ceha au constituit din noiembrie 1918 pâna în decembrie 1992 Cehoslovacia (cu exceptia perioadei 1939 - 1945, când a existat Republica Slovaca (1939-1945)). Tara a redevenit independenta în 1993, prin separarea de Cehia, la trei ani dupa Revolutia din 1989, care a pus capat regimului autoritar comunist impus de catre sovietici dupa Primavara de la Praga din august 1968. Semnificatia expresiei Primavara de la Praga se referea la "dezghetul" pe care miscarea democratica l-a produs în constiinta cehilor si a slovacilor (respectiv, a ceho-slovacilor, cum erau denumiti oficial atunci) referitor la democratizarea tarii.

Slovacia face parte din Uniunea Europeana de la 1 mai 2004, precum si din NATO.

Slovacia este republica, condusa de un presedinte ales prin vot direct si universal la fiecare cinci ani. Puterea executiva este exercitata de catre prim-ministru, care este de obicei seful partidului sau al coalitiei majoritare din parlament, numit fiind de presedinte. Restul guvernului este numit de catre presedinte la recomandarea primului ministru.

Puterea legislativa este constituita de Consiliul National al Republicii Slovace (Národná Rada Slovenskej Republiky), parlament monocameral format din 150 de membri. Parlamentarii sunt delegati pentru un mandat de patru ani proportional cu voturile obtinute.

Puterea judecatoreasca este reprezentata de catre Curtea Constitutionala (Ústavný súd), care decide chestiunile constitutionale. Cei 13 membri ai sai sunt numiti de presedinte, de pe o lista de candidati realizata de Parlament.

Geografie

Slovacia este împartita în 8 regiuni (kraje, la singular kraj), denumite dupa capitala lor: Banská Bystrica; Bratislava; Košice; Nitra; Prešov; Trencín; Trnava; Žilina. De asemenea exista 79 de districte (okres), ce nu au rol administrativ, fiind utilizate doar pentru statistici.

Capitala sa este Bratislava (vechiul Presburg), cu o populatie de 430.000 locuitori. Celelalte orase importante sunt Košice (Casovia), Prešov, Nitra, Žilina, Banská Bystrica, Trnava si Martin.

Peisajul slovac este foarte contrastant la nivelul reliefului. Carpatii (la poalele carora se afla Bratislava) se întind pe cea mai mare parte a nordului tarii. Printre acestia, se disting Muntii Tatra (Tatry), care sunt o destinatie foarte populara pentru schi si care de asemenea contin numeroase lacuri si vai, precum si cele mai înalte puncte ale Slovaciei, Gerlachovský (2.655 m) si Krivan, simbol al tarii.

Muntii Tatra reprezinta sectorul cel mai înalt al lantului montan carpatic, grupa Carpatilor de Vest. Se întinde la granita dintre Slovacia si Polonia, cea mai mare parte a masei montane revenindu-i primei. Cel mai înalt punct este vârful Gerlachovský, cu o altitudine de 2.655 m din partea slovaca. Mai multe vârfuri depasesc 2.600 m, toate în Slovacia.

În functie de aspectul reliefului se împarte în mai multe sectoare: Tatra Înalta, Tatra Joasa, Tatra Vestica, Tatra Alba

Altitudinea mare este data de alcatuirea geologica, în care predomina granitele si sisturile cristaline.

În Cuaternar o mare parte a acestor munti a fost acoperita de ghetari montani. În urma actiunii lor morfologice au rezultat forme de relief specifice: vai cu profilul transversal sub forma literei „U”, circuri glaciare, parguri glaciare, creste înguste, cuvete lacustre si morene.

Câmpiile se gasesc în sud-vest (de-a lungul Dunarii) si sud-est. Cele mai mari râuri slovace, altele decât Dunarea (Dunaj) sunt afluentii acestuia, Váh si Hron, precum si Morava care formeaza frontiera cu Austria.

Clima slovaca este temperata, cu veri relativ racoroase si ierni friguroase, înnorate si umede (precipitatii abundente sub forma de ninsoare).

Patrimoniu mondial
Pe lista patrimoniului mondial UNESCO sunt înscrise urmatoarele obiective din Slovacia:

Satul Vlkolinec (1993)

Spišský Hrad si monumentele culturale asociate (1993)

Localitatea miniera Banská Štiavnica (1993)

Pestera din Aggtelek si Carstul Slovac (1995, 2000)

Centrul vechi istoric din Bardejov (2000)

Padurile vechi de mesteacan din Carpati (2007)

 

SKI SLOVACIA 2018 - STATIUNILE PRINCIPALE DE SCHI DIN SLOVACIA.

 

 

Statiunea de ski Jasna. Informatii de baza: numar partii: 29; lungime partii: 36 km; teleschi: 16; telescaune: 7; telecabina: 1; altitudine minima partii: 900 m; altitudine maxima partii: 2024 m; capacitate de transport: 24535 persoane/ora.

Statiunea de schi Jasna Chopok face parte din regiunea Tatra Joasa, Liptov. Este situata in Parcul National Tatra Joasa, pe versantii nordici si sudici ai masivului Chopok, facand astfel parte din cea mai mare statiune de schi din Slovacia-Jasna Tatra Joasa – Chopok Nord si Sud. Este amplasata la 15 km sud fata de orasul Liptovsky Mikulas. Altitudinea de baza a statiunii este de 900 metri iar cel mai inalt punct atinge 2024 m, cu o diferenta de nivel de 1124 m. Conditiile cele mai bune pentru schi in Jasna sunt din Decembrie pana in Martie. Gradul de dificultate al partiilor este urmatorul: 30% partii pentru incepatori; 49% partii pentru intermediari si 21% partii pentru avansati. In statiunea Jasna exista 16 tele-schiuri, 7 telescaune ( 2 telescaune capacitate de 6 persoane, 1 telescaun capacitate de 2 persoane si 4 telescaune capacitate de 4 persoane ) si 1 telecabina (noua, inaugurata in sezonul 2009/2010-2400 persoane/ora). Capacitatea totala de transport este de 24 535 persoane pe ora. Pentru copii exista MAXiland, scoala de schi pentru copii pe o suprafata de 4000 m², teleschi pentru copii-Biela Put. Statiunea este perfecta atat pentru incepatori cat si pentru profesionisti, pentru diferite tipuri de activitati de iarna: schi alpin, schi fond, sanius etc. Exista 2 instalatii nocturne pentru schi, pe o lungime totala de 2 km, 2 partii pentru schi fond, 1 snow park, instalatii pentru zapada artificiala pentru 17 km. Statiunea este activa si in timpul verii, datorita unicului Bike Park din Slovacia si tarile invecinate. Printre alte activitati pe timp de vara se numara tir cu arcul, paintball, trambuline, parapanta etc. 

 

 

Smokovec este una dintre cele mai vechi statiuni de schi din regiunea Tatra Inalta. Este compusa din Stary Smokovec ( vechiul Smokovec, fondat in anul 1793, situat la 990 m altitudine ), Novi Smokovec ( noul Smokovec, fondat in 1875, situat la 995 m altitudine ), Horny Smokovec, fondat in 1926, situat la 955 m altitudine si Dolny Smokovec, fondat in 1882, situat la 890 m altitudine. Stary Smokovec a fost initial asezat in jurul unor izvoare minerale, de care turistii se pot bucura si astazi. Stary Smokovec este centrul administrativ al regiuniii Tatra Inalta si sediul Salvamontului. Reprezinta un nod feroviar important, conectand cele mai frecventate vai montane din regiune. Situat chiar la poalele varfului Slavkovsky, 2452 m, Stary Smokovec ofera vizitatorilor o gama larga de oportunitati de recreere, relaxare, fiind o zona perfecta pentru drumetii. Novy Smokovec a fost initial creata drept asezare cu proprietati curative, prima de acest gen unde pacientii puteau fi tratati pe parcursul intregului an. Ulterior a devenit cea mai luxoasa statiune balneo-climaterica a timpului ei. Treptat, serviciilor turistice li s-a adaugat un centru de schi. Aici exista numeroase facilitati atat pentru sporturile de vara cat si pentru cele de iarna. Statiunea este de asemenea punct de plecare pentru excursii in vaile inconjuratoare. 

 

 Statiunea de ski Stary Smokovec, informatii generale: numar de partii- 5, lungime totala: 4,3 km; tele-schiuri: 5; telescaune: 1; altitudine minima 1017 m; altitudine maxima 1480 m; diferenta de nivel: 463 m; capacitate de transport: 4340 persoane/ora. Cele mai bune conditii pentru schi in statiune sunt din decembrie pana in martie. Lungimea totala a partiilor este de 4.3 km, iar pentru 1 km se poate asigura zapada artificiala. Gradul de dificultate al partiilor este urmatorul: 4 partii pentru incepatori si 1 partie pentru intermediari. In statiune exista si partie pentru sanii, pe o lungime de 2.6 km. 

 Statiunea de schi Novy Smokovec, statiune balneoclimaterica, a fost creata datorita climatului alpin unic al regiunii Tatra Inalta si a efectului benefic pe care acesta il are asupra organismului uman. Statiunea a fost fondata de catre Nikolaus Szontagh, un medic cu experienta din Alpi, iar in anul 1876 a fost deschis primul sanatoriu. Situata la vest de Stary Smokovec, Novy Smokovec a fost creata inca de la inceput pentru a functiona drept statiune balneo-climaterica, functie pe care o pastreaza pana in prezent. Structura principala din zona era sanatoriul TBC construit in 1925. Mai tarziu a fost construit si sanatoriul Palace. Aici se trateaza boli respiratorii, tulburari metabolice si chiar boli mentale.

 

Statiunea de schi Strbske Pleso a fost fondata in anul 1872 si este situata la 1335 metri altitudine, fiind localitatea aflata la cea mai mare altitudine din regiunea Tatra Inalta. S-a format initial in jurul lacului glaciar cu acelasi nume, intins pe 20 de hectare, al doilea ca marime din partea slovaca a regiunii Tatra Inalta ( de aici provine si denumirea, pleso=lac de munte ).  Statiunea a inceput ca centru de pornire pentru ascensiuni montane, mai tarziu dezvoltandu-se ca statiune climaterica. S-au construit astfel facilitati pentru recreere si un complex sportiv performant. Are conexiuni foarte bune cu punctele importante de transport si serveste astfel drept punct de pornire pentru drumetii si excursii in munti. Statiunea este populara pentru drumetii montane, schi alpin, schi fond si trambuline. Din anul 1970, cand a gazduit Campionatul Mondial, in statiune s-au organizat o serie de competitii de schi europene si de nivel mondial , printre care se numara schi fond si sarituri.

Informatii generale: numarul partiilor: 9; lungimea partiilor, 7,36 km; 3 telescaune, 3 tele-schiuri; altitudine minima a partiilor: 1376 m, altitudine maxima 1860 m; diferenta de nivel: 484 m; capacitate de transport: 6000 persoane/ora; conditii optime de ski: Decembrie-Martie; grad de dificultate: 17% partii pentru incepatori; 83% partii pentru intermediari. Pentru parintii ce doresc sa isi antreneze copiii exista scoala de schi si teleschi speciale pentru copii.  Pentru practicantii de schi fond exista de asemenea 18 km de partii amenajate si bine intretinute. Pentru amatorii de adrenalina exista parcul de distractii cu turnuri de zapada, snowrafting, snowtubing, bungeerunning sau bungee jumping din trambulina mare, 120 m inaltime. Si centrul de sarituri cu trambulina mica de 90 m este din nou disponibila. Toate partiile beneficiaza de instalatii de zapada artificiala. Statiunea dispune si de instalatie nocturna pentru schi. Cel mai apropiat oras de statiunea Strbske Pleso este Poprad.

 

 

Tatranska Lomnica - cea mai intinsa asezare din Muntii Tatra, statiunea Tatranska Lomnica a fost fondata in anul 1892 si se afla situata la 850 metri altitudine fata de nivelul marii. Este situata la 6 km est fata de Stary Smokovec, la poalele masivului Lomnicky. La inceput asezarea a constat din cabane ale vanatorilor si cateva conace. Deoarece localitatea a apartinut de Velka Lomnica i s-a dat denumirea de Tatranska Lomnica. Statiunea are in prezent numeroase functiuni: este un centru pentru activitatile turistice ( partii de schi in Skalnate Pleso, excelente conexiuni de transport si numeroase optiuni de cazare ) si in acelasi timp sediu al administratiei Parcului National Tatra. Printre atractiile turistice se numara Muzeul Parcului National si gradinile botanice ale Expozitiei Naturii din cadrul parcului.

 

Statiunea de schi Tatranska Lomnica, informatii generale: numar partii: 8, lungime totala: 7,5 km, teleschiuri:2; telescaune:5; altitudine minima partie: 904 m; altitudine maxima partie: 2196 m; capacitate de transport: 6215 persoane/ora.

Statiunea de schi Tatranska Lomnica este situata in regiunea Tatra Inalta, altitudine minima 904 m, maxima 2196 m, cu o diferenta de nivel de 1340 m. Cele mai bune conditii de schi in statiunea Tatranska Lomnica sunt din Decembrie pana in Martie. Lungimea totala a partiilor este de 7.5 km, din care 4.9 km pot fi acoperiti cu zapada artificiala. Gradul de dificultate al partiilor este urmatorul: 2 partii pentru incepatori; 5 partii pentru intermediari si 1 partie pentru avansati.

In statiune exista telecabina si telescaune de 2 persoane, cu o capacitate totala de 6215 persoane pe ora. Varietatea partiilor din statiune face din aceasta un loc potrivit atat pentru incepatori cat si pentru schiori avansati. Exista scoala de schi pentru copii si tele-schi pentru copii. In statiune exista de asemenea instalatie de schi nocturna, pe o distanta de aproximativ 550 m.

Tatralandia Aquapark

Click pe foto de mai sus pentru galeria de imagini din Tatralandia Aqua Park ..