Oferte Ski Bulgaria. Oferte Revelion 2024 la schi !

Cauta unitati de cazare si ofertele Ski 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Sandanski


Sandanski

Altitudine: 224m

  Sandanski este o statiune balneoclimaterica situata in zona sud-vestica a Bulgariei, la circa 520 km. de Bucuresti, pe drumul care face legatura intre Sofia si Thessaloniki (Salonik), fiind o buna varianta de cazare tranzt pentru romanii care doresc sa-si petreaca concediul in Grecia. Statiunea Sandanski nu presupune ocoluri mari si poate fi o completare a sejurului Dvs. Distanta fata de statiunea de schi Bansko este de circa 87 km. Sandanski este un oras de circa 28.000 locuitori, este situat la baza Muntilor Pirin, se bucura de un climat moale si placut cu cele mai mari temperaturi anuale din tara ( media +15,3 gradeC), ape termale.

 

La baza vaii raului Sandanski-Bistritza, la baza muntilor Pirin (avand varful maxim la 2.822 m – Kamenitza), la altitudinea de numai 224 m. se intinde frumosul oras-statiune Sandanski. Cunoscuta de peste 3.000 ani in urma, statiunea Sandanski este renumita ca cea mai buna statiune din Europa de tratament natural al astmului bronsic. Mandria orasului Sandanski este parcul natural Pirin – patrimoniu Unesco – care inconjoara orasul in forma de potcoava si se intinde pe o suprafata de circa 34,4 ha. In parc cresc peste 100 tipuri de copaci si 150 specii de flori. Puteti admira in cursul unei plimbari in parc platani vechi, tuia vesnic verde, sequoia, salcii, maiestuosii pici, dar si pomi de rodii, smochini, plante de muscata si trandafiri etc.

Primele asezari in zona dateaza inca din vremuri stravechi – circa 2.000 ani I.H. Pana in secolul IV orasul crestin era denumit Sveti Vrach (care in traducere inseamna “sfantul doctor”, in amintirea a doua frati doctori Kozma si Damian, care se spune ca l-au insanatosit si pe Imperatorul Roman). La sfarsitul secolului VI orasul a fost distrus de invadatori, iar apoi in 1947 redenumit.

Orasul se bucura de un climat mediteanean cu un aer deosebit de curat, fara alergeni. Circa 278 zile pe an este soare. Vara este calduroasa dar datorita circulatiei aerului (brizei) media temperaturii este de 24,6°C. Apele minerale din statiune sunt slab-mineralizate, inodore, avand temperatura intre 33 - 83°C. Pe teritoriul statiunii-oras exista 20 izvoare minerale cu un debit comun de circa 21 l/s. Zona in schimb se bucura de foarte multe izvoare (circa 80). Pe teritoriul Sandanski exista 6 izvoare termale minunate atat pentru consum cat si pentru tratamente. Cel mai cunoscut este izvorul Miroto. Apele sunt bogate in siliciu, fluor, acid metasilicic si microelemente stontiu, germaniu, brom etc. avand reactie neutru catre sor-alcalin.

Afectiuni: astm bronsic (rinita alergica si infectioasa etc), boli pulmonare non-specifice, infectii ale tractului respirator superior, afectiuni cronice articulare, boli ale rinichilor, boli ale sistemului musculo-scheletic: osteoartrita, artrita reumatoida, tenosinovita; boli neurologice: plexites, radiculita, boli alergice si cutanate; unele boli renale si urologice precum si boli ale tractului digestiv: gastrita, ulcer gastric si ulcer duodenal in remisie, colita. Tratamentul se ofera sub forma de fizioterapii, inhalatii (cu ape minerale, infuzii), fitoterapie, balneoterapie, helioterapie, bazine cu apa termala minerala, sauna, bai cu ape minerale imbogatite cu dioxid de carbon, dar si terapii moderne: tratamente cu laser, reflexoterapie, terapie cu lumina si electroterapie.

 

In apropiere se afla micuta localitate Melnik cu arhitectura autentica si renumit prin productia de vinuri. Un alt punct de interes in zona este manastirea Rozhen (circa 6 km. de Melnik). Rupite (in zona Melnik) – un loc unic si o biserica neobisnuita, in care si-a petrecut ultimii ani de viata celebra clarvazatoare Vanga. Localitatea se bucura de o biserica deosebita a carei ctotor este considerata Vanga. Marikostinovo este celebra prin namolurile sale binefacatoare. Statiunea de week-end a oraselului Sandanski este Popina-Lika – la altitudine de circa 1.230 m. cu o frumoasa cascada Popinolishki.