Oferte Ski Bulgaria. Oferte Revelion 2024 la schi !

Cauta unitati de cazare si ofertele Ski 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Bankya


Bankya

Altitudine: 685m

  La numai 17 km. de capitala Bulgariei – orasul Sofia – si de 23 km de statiunea de ski Vitosha se afla statiunea Bankya (circa 380 km. de Bucuresti), una din cele mai cunoscute si apreciate din tara. Localitatea este situata pe malul raului Bankya intr-o zona impadurita. Orasul este renumit datorita catorva centre de reabilitate moderne. In aceasta statiune se afla sanatoriul Ministerului de Aparare din Bulgaria si unul din sanatoriile ONU de tratare a afectiunilor cardio-vasculare. Exista baze turistice de tratament excelente, hoteluri dotate cu centre SPA de ultima generatie, tratamente de intinerire si de relaxare.

Punctul de atractie maxima este dat de izvoarele minerale si termale. Apele sunt slab-mineralizate, avand temperatra care oscileaza intre 26-37°C, avand o capacitate totala de 25 l./sec. Apa este inodora si este placuta la gust, avand efecte uimitoare asupra organismului uman. In statiune se ofera tratament ale sistemului cardio-vascular, sistemului nervos, afectiuni ginecologice, gastrita cronica si colite, diabet zaharat.

Localitatea era cunoscuta inca de pe vremea romanilor, dovada fiind cateva descoperiri arheologice precum ruinele bisericii, ceramica si monede care fac legatura cu aceasta perioada. Se pot vizita: biserica Sf. Kirik si Yulita (1850), manastirea Sv. Petka (zona Clisura). In zona se poate practica calarie si exista terenuri de tenis de camp (inclusiv acoperite